keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

A blogger is just a human, I suppose.

Kaiken muodista ja muusta hohtavasta puhkumisen välissä päätin kirjoittaa jutun siitä, millaista on olla blogin kirjoittaja. Varsinkin niinkin "pinnallisesta" aiheesta kuin muodista kertovat blogittajat saavat usein suurta huomiota ja tämän kautta joutuvat kohtaamaan myös negatiivisia kommentteja.

Kuitenkin pelissä pitäisi olla vain oma halu kirjoittaa ja esitellä muille omaa tyyliään. Itse olen ainakin blogini kanssa tässä maailmassa sen takia, että voisin kertoa ajatuksistani ja vain kirjoittaa. Useimmat lukemani blogit ovatkin hienosti kirjoitettuja ja toteutettuja. En todellakaan halua mollata ketään blogin kirjoittajaa, sillä jokainen ansaitsee edes pienen kiitoksen siitä, että on jaksanut uhrata itselleen ja persoonallisuudelleen hieman aikaa.

Jotkut ihmiset eivät siltikään kestä omalaatuisuutta, tai toisaalta "massamaista" tyyliä. Tämä ilmenee harmittavan usein ilkeiden kommenttien muodossa. Itse en ole koskaan saanut mieltäni pahoittavaa palautetta ja olen siitä kiitollinen.

Internet onkin mitä parhain paikka saattaa itsensä harmillisiin tilanteisiin. Anonyymit ja nimettömät käyttävät tilaisuutensa hyväksi, kun kerran toisen tuotosta voi kommentoida ilman, että siitä jäisi itse kiinni. Enkä tarkoita, että kaikki anonyymit olisivat pahansuopia idiootteja, joilla ei ole mitään tunne-elämää. Päinvastoin! Yleensä näillä ihmisillä on joku perin vahva ajatus mielessään, jota he haluavat esille. Kuitenkaan en suosittele (huom.) suhteettoman suurien erimielisyyksien harjoittamista, sillä ei niistä kuitenkaan mihinkään pääse. Jokainen kommentoija on erilainen ihminen.

Blogin kirjoittamisessa mielestäni on silti ehdottomasti parasta, kun näkee itse tuottamansa valmiin kirjoituksen ja hetken päästä voi lukea mukavia kommentteja tästä. Pidän blogin kirjoittamista hyvin kehittävänä harrastuksena, sillä toiset voivat parantaa kirjoitustaitojasi. On myös upeaa jakaa kokemuksia toisten kirjoittajien kanssa sekä katsella muiden hienoja, persoonallisia blogeja.

Oletko bloggaaja? Mikä on blogin pitämisessä mielestäsi palkitsevinta?

4 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

Itse oikeastaan kirjoitan blogia siksi, kun on niin paljon vapaata aikaa. Toisaalta ihan vain siksi, että se on ihan mukavaa. Tosin mukavampaa olisi jos olisi lukioita, tai jos on, niin kommentoisivat että tiedän lukeeko sitä yleensäkkään kukaan. Onhan se periaatteessa vähän turhauttavaa kirjoittaa itselleen sellaisista asioista joista haluaisi myös muiden mielipiteitä, vaikka tuo mun blogi vasta onkin aloitettu. No, näillä mennään. :)

milian kirjoitti...

trilogia: Niin, jokainen on joskus aloittanut bloginsa ja etsimällä etsinyt sille lukijoita. Toivotan tsemppiä sinulle!

Elin kirjoitti...

Minä pidän blogia lähes kokonaan sen takia, että voin kirjoittaa asioista joita kaverini eivät välttämättä jaksa kuunnella minun jauhavan, jos heillä on esimerkiksi tärkeämpiä ongelmia, kuten perheongelmia. Ihanaa kun voi purkaa asiasta joka on kaikessa turhamaisuudessaa itselle tärkeä. Voi myös lukea toisten mielipiteitä asiasta ja heidän mielipiteitään kommenttejen ja muiden muotiblogien kautta. Aina on palkitsevaa kun saa sähköpostiinsa ilmoituksen uudesta kommentista (ainakin kun blogi ei ole kovin suosittu ja saa vähän kommentteja) sen takia yritän kommentoida mahdollisimman paljon myös niihin hieman tuntemattomampiin blogeihin. :) (tulipas karmea tarina :D)

P.S. kyllä olen bloggaaja :D

milian kirjoitti...

elin: Aivan, samalta tuntuu minustakin. On mahtava tunne kun saa lukea toisten kommentteja!