sunnuntaina, syyskuuta 30, 2007

Shopping citys part 1: San Fransisco

Maailmaa kierreltyäni olen shoppaillut lukuisissa erilaisissa kaupungeissa. Päätin aloittaa sarjan, jossa esittelen kutakin kaupunkia melko ympäripyöreästi, mutta nimeän kuitenkin lempikauppani. Jokainen kaupunki on ollut ihana kokemus, eikä mistään ole jäänyt huonoa makua. Uusia unelmakohteita riittää, mutta niin toivottavasti elinaikaakin.

Sarjan ensimmäisessä osassa esittelen suuren Atlantin takaista San Fransiscoa, tätä hippien, kerjäläisten, Cable Carien ja jyrkkien mäkien kaupunkia. Kävin Friscossa vuonna 2005.

Kauppakeskuksia San Fransiscosta löytyy ja monta. Suurimmiksi voin nimetä Macy's, Nordstrom ja Saks Fifth Avenue. Itse pidin vieraillessani eniten Nordstromista, joka tosin taisi olla muita hieman hinnakkaampi ja laadukkaampi. Kaikki näistä kauppakeskuksista olivat jättimäisiä, joissa jokaisessa meni lähes päivä.

Kauppakeskuksien lisäksi San Fransisco tarjoaa kauppoja Disney Storesta Chaneliin. Suuri Old Navyn liike herättää huomiota Nordstromin vieressä ollen myös monikerroksinen. Rapakon takana kaikki näyttää olevan suurempaa, ei vain hampurilaiset vaan myös shoppailun mittakaava.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulle suosikiksi käy melkein mikä vain iso jenkkikaupunki (no en tiedä millaista jossain mormonimaassa on...), koska niissä vaatteet on halpoja ja niitä riittää :) San Franciscossa tykkäsin siitä, kun kaupat on pääasiassa lähekkäin eli sen union squaren "ympärillä". Ja jumppaa riittää, kun mäkiä tallustaa;)

milian kirjoitti...

anonyymi: Hienoa, että joku muukin on saanut tutustua valtameren takaiseen maahan! Ja tosiaan, hintataso on ihanasti halvempi kuin täällä Suomessa.