lauantaina, tammikuuta 05, 2008

Shopping citys part 3: Bonjour at au revoir!

HUOM! Kuvat ostoksista saapuneet!

Noniin, vihdoinkin sain itseni jälleen koottua kirjoittamaan. Nyt onkin paljon asiaa: Pariisin matka oli onnistunut ja täynnä hienoja yllätyksiä. Näin muun muassa Karl Lagerfeldin sekä keräilin toista kymmentä katalogia kokoelmiini. Shoppailinkin toki, mutta enemmän pidin vain kävelystä kaduilla ja valokuvaamisesta.

Tosiaan, ihmettelen, miten juuri minä saatan törmätä yhteen kuuluisimmista ja halutuimmista muotisuunnittelijoista maailmassa. Näin kuitenkin kävi, kun olin iltakävelyllä äitini kanssa Saint-Honoréa pitkin.
Olimme juuri tulleet ihanalta teehuoneelta, kun huomasin valkoiset hiukset siistillä ponnarilla sekä tyrmäävän mustan asukokonaisuuden. Tietysti myös tummat aurinkolasit. Lagerfeld katsoi suoraan minua, ja ehkä kuullostaa idiootilta, mutta meinasin saada jonkin sortin halvauksen. Ei vain voi olla totta, että juuri sillä nanosekunnilla satuin olemaan siinä kaupunginosassa, edes siinä maassa, saati sitten samalla kadulla tai kadunkulmassa! Jatkoimme joka tapauksessa matkaamme, ja Karl saatettiin pikaisesti pikkuruiseen koruliikkeeseen. Taisimme olla äitini kanssa ainoat todistajat, tosin vastapäisestä Guccin liikkeestä tiirailtiin hiukan siihen malliin, että mitäköhän tuolla tapahtuu.

Tämä tapahtui jo siis ensimmäisenä iltana. Seuraavina päivinä kulutimme aikaa kaupungilla, mutta monet kaupat olivat kiinni uuden vuoden takia. Tosin maanantaina ostin kahdet kengät, Converset sekä talvinilkkurit. Ihmisiä oli liikkeellä runsaasti jopa myöhään illalla, tuntui että kaikki olivat lähteneet sunnuntaikävelylle.

Uudenvuodenaaton illan vietimmekin sitten ravintolassa, emme menneet kaupungille, sillä siellä oi paikallisten mukaan vaarallista liikuskella. Nautimmekin sitten ylenpalttisen hienon illallisen, päälläni oli aiemmin blogissa esitelty Zarasta ostettu kiiltävä kietaisupaita ja valkoiset farkut.

Louis Vuitton-liike Champs-Elyséellä oli upea. Ulkona piti vähän jonottaa, että mahtui sisälle, mutta se oli sen arvoista. Rakennuksessa oli useita kerroksia, sisustus oli upea. Huono puoli oli, että sisällä oli niin paljon ihmisiä ja niin monia portaita, että sinne meinasi eksyä. Henkilökunta oli kuitenkin palvelualtista ja ystävällistä.

Viimeisenä päivänä ostin vielä ihanan t-paidan, jossa lukee I <3 Marc. Kaupassa olisi ollut myös yllä olevan kuvan näköisiä paitoja, mutta I<3NY-tyylinen oli mielestäni parempi minulle.

KOOTUT VINKIT!
- Galeries Lafayette-tavaratalon kenkäosasto on kenkäfriikin taivas
- Marais:n alueen pikkukaduilla on hauskoja liikkeitä laidasta laitaan
- hienoimmat muotikaupat ovat Champs-Elyséeltä lähtevällä tiellä (en muista nimeä anteeksi :D), sekä Rue de Rivolin läheisellä Saint-Honorélla
- tänä vuonna Louvren modernin taiteen puolella on Christian Lacroix-näyttely, jossa on paljon katsottavaa
- kannattaa käyttää metroa, se on kätevä ja yllättävän siisti
- tavaratalojen valikoima on laaja, mutta ne ovat yleensä hieman kalliimpia ostospaikkoja
- ydinkeskustan ulkopuolella on halvempia kauppoja

PS Kuvia ostoksista saapuu piakkoin...


Tässä siis uutukaiset Converseni, ostin ne matkalta Lafaytteen jostain pienestä kenkäkaupasta. Paikka taisi olla jossakin Montmartren suunnalla. Joka tapauksessa, hintaa oli 55€.

Nämä nahkanilkkurit näyttivät juuri siltä, mitä olen etsinyt! Hieman ehkä ratsastuskenkieni näköiset, mutta pikku soljet tekevät niistä siistit. Rakastan näitä! Ostin Vivaldi-nimisestä kenkäkaupasta Rue Du Rivolilta hintaan 105€.

Korvikset ovat Six-nimisestä koruliikkeestä, nämä ovat Les Halles:ilta. Kaupan valikoima oli laaja ja hintataso erinomainen! 5,95€, tänään on korvissa nuo tummimmat (kesk.).

I love Marc-paita suorastaan hyppäsi silmilleni! Saimme sen tingittyä hintaan 20€, mikä on mielestäni hyvin sopiva hinta.

11 kommenttia:

readyset kirjoitti...

Vähän hienoa kun näit Karl Lagerfeldin , väähänkös tuuria!
Haluaisin myös johonkin eurooppaan..kun olen vain käynyt amerikassa(n.7krt) ja ruotsissa (n.3krt).
Esittele ostoksia ( jos niitä teit).

äppelblom kirjoitti...

Aikamoinen tuuri että näit Lagerfeldin!:) Saint-Honoré on kyllä aivan upea katu! Kävitkö siinä Hotelli Rizin aukiolla missä on niitten isompien ranskalaisten muotitalojen jalokivi kaupat? Ne ovat nimittäin aivan upeat! Champs-Elysée on minun mielstä aivan liian yliarvostettu ja itse suosin mielummin niitä pienempiä katuja!
Odotan innolla kuvia Pariisista!:) Nyt tekis kyllä heti mieli varata liput sinne Pariisiin!

milian kirjoitti...

pineappless: Jep, tuuria riitti :D Esittelen ostokset, kunhan saan otettua kuvat.

äppelblom: Juu, kävin Place de la Concordella, jos se se nyt oli :D Ne liikkeet olivat vain juuri silloin kiinni. C-E on yliarvostettu, siellä ei ollut juuri mitään kiinnostavia liikkeitä.

-SL kirjoitti...

Ihanalta kuulosti matkasi!:)
Pariisissa on tosiaan varmasti helppo törmätä julkkiksiin, koska niin useat julkkikset menevät sinne (tai asuvat siellä).

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin oon ollu kesällä pariisis ;)
Ja tosiaan sulla oli tuuria kun näit itse vanhuksen !:) Elikäs Lagerfieldin.

milian kirjoitti...

*~sl: Paikallinen ystävämme sanoi, että julkkiksen tapaaminen on hervinaista pariisilaisellekin :D

lilya: Jep :D Aika vanha pappahan se Kalle on.

kermakakkumekko kirjoitti...

NÄIT KARLIN?? Vau sinulla kävi hauska tuuri. Matkasi kuulosti oikein mukavalle ja varsinkin kuvan converset ovat aivan täydelliset. Kuvia ostoksista odottelen! :)

milian kirjoitti...

kermakakkumekko: Matka oli mukava, kiitos :) Kuvat tulevat varmaankin huomisen puolella!

Elin kirjoitti...

MAhtavia ostoksia teit! Varsinkin nilkkurit ovat täydelliset! :o

milian kirjoitti...

elin: Kiitos! Jep, nilkkurit olivat juuri hakemaani.

Luminous kirjoitti...

Ihanat bootsit!