sunnuntaina, tammikuuta 20, 2008

The familiar and safety world of fashion magazines

Oletko koskaan miettinyt tätä hiippaillessasi Akateemisen lehtiosastolla: Hyllyiltä paistaa jos jonkinnnäköistä otsikkoa, tuttuja julkkisnaamoja, kunnioitettuja lehtien nimiä ja huikeita hintoja, mutta aina vain ostat kerta toisensa jälkeen muotilehden. Tunnustautuneena lehtifriikkinä en voi mennä ellejä tai marieclaireja mollaamaan, mutta joskus, huomaa - JOSKUS, mietin, mikä kyseisessä lehdessä oikeastaan on sen kahdeksan euron arvoista.

Siis mietihän nyt! Kahdeksalla eurolla voisit saada vaikka mitä, ja jos oletettaisiin, että ostat lehden kerran kuussa, olisi sinulla vuodessa koolla jo 96 euroa! Sillähän hankkisit jo kauan himoitsemasi Cheap Mondayn farkut tai Zaran laukun. Juuri tätä kirjoittaessa minut taitaa vallata pienoinen kauhu, kun katson vieressä kohoavaa lehtikasaani. Kolme-neljäkymmentä lehteä koottuna yhteen paikkaan. Enkä taida olla edes hirvein irtonumeroiden ostaja!

Hinta ei kuitenkaan taida olla omalla kohdallani suurin syy ostaa lehti - tai useimmiten olla ostamatta. Olen harmittavan usein huomannut, miten samantapaisia lehdet ovat. Mikään ei tunnu muuttuvan. Toki on ymmärrettävä muotimaailman trendit, mutta mitä varten joka toisena kuukautena lehden kannessa poseeraa Keira Knightley?

En tietenkään selviäisi (hah hah) ilman vakiopalstoja, esimerkiksi "Mitä pukea päälle tässä kuussa?"-tyyliin. Okei, huonostin väittelen itseni kanssa. Mitä mieltä olet muotilehtien nykyisestä tasosta?

2 kommenttia:

ritu kirjoitti...

Tasosta en itseasiassa osaa sanoa paljoakaan, koska muodin seuraamiseni jää kohtalaisen vähälle loppujen lopuksi. Luen kyllä lehtiä vaihtelevasti sen mukaan, minkä verran on rahaa tai kavereilta lehtiä saan lainaan :D ihan hyvää (vaikkakin tosiaan hieman kallista) viihdettä ne ovat, ja ulkomaalaisten kanssa kielitaitokin kehittyy. Itse olen koukuttunut Glamouriin (ok, ei todellakaan _muotilehti_), koska se on sopivan pieni, siinä on hienoja mainoksia ja tarpeeksi juttuja ihan vain ihmisten elämästäkin ;)

milian kirjoitti...

rritu: Tosiaan! Unohdinkin kokonaan mainita, miten paljon olen itsekin oppinut englantia muotilehtien juttuja lukemalla. Ja tietenkin kiinnostavat aiheet aina avittavat oppimista, hyvä niin.