keskiviikkona, lokakuuta 31, 2007

Shopping citys part 2: Rome

La citta eterna - ikuinen kaupunki. Rooma valloitti sydämeni viime kesänä siellä käydessäni. Vietin lähes viikon helteisillä kaduilla kävellen ja aina välillä huokaillen helpotuksesta, kun pääsi ilmastoituun liikkeeseen.

Rooman upea arkkitehtuuri ja ikimuistoidet nähtävyydet tekevät reissusta kuin reissusta mahtavan. Yksin shoppailu ei mielestäni tehnyt lomastani hienoa, vaan oli hyvä, kun sille oli myös hyvät puitteet. Mikäs siinä Colosseumin ja Espanjalaisten portaiden vierellä kävellessä ja siemaillessa kylmää vettä?


Totesin tuolloin Rooman olevan lähes täydellinen rahojen tuhlaamiselle. Kaupungin kenties pisin ostoskatu onkin 1,5 kilometriä pitkä Via del Corso, jonka varrelta voi löytää liikkeitä Guessista aina Pumaan ja Benettoniin. Itse pidin eniten pienemmistä liikkeistä, joita Suomesta ei löydy. Guessin liikkeitä on itse asiassa ripoteltu pitkin kaupunkia, joten arvaatte vaan, kuinka siinäkin kävi.

Ostokseni koostuivat lähinnä kevyistä kesähepeneistä ja kengistä, joita sitten käytin heti paikan päällä. Lempiostokseni taitavat olla valkoinen Stefanelin tikkilaukku, johon mahtuu myös koulukirjat, ja valkoiset Batan gladiaattorisandaalit, joita oli ihana käyttää kolmenkymmenen asteen kuumuudessa. Suosikkiliikkeeni oli Motïvi.

Suosittelen Roomaa jokaiselle, jolla sinne on joskus mahdollisuus päästä. Et tule katumaan.

Kuvat: http://bjdecastro.com sekä http://www.artchive.com

4 kommenttia:

äppelblom kirjoitti...

Hei olen haastanut sinut! Ohjeet löydät blogistani:D

milian kirjoitti...

äppelblom: Tack, sori kun on kestänyt ;>

Milja kirjoitti...

Voikun pääsisikin Roomaan :) Koko kaupunki kiehtoo muidenkin kuin shoppailumahdollisuuksiensa puolesta.

milian kirjoitti...

vendeta: Jep, italialainen kulttuurikin on aivan omaa luokkaansa. Ja ne ihmiset ja kieli! :D